top of page

Klubbens historie

Gentofte Selvforsvars Klub blev stiftet i 1978 af en gruppe rutinerede sortbælter i Ju-Jitsu. Heraf to med på det tidspunkt over 20 års træningserfaring. Flere af de samme ledere driver fortsat klubben i dag, hvor der er opbygget en betydelig erfaring og netværk inden for de vigtigste grene inden for selvforsvar og ju-jitsu.

Det første specialkursus for kvinder blev gennemført i 1977, hvor Gentofte Selvforsvars Klubs organisation og hold i ju-jitsu var klar i 1978.

 

I de over 44 år, som klubben har eksisteret, er der blevet undervist flere end 7.000 elever.

I dag er alle vores yngre og unge instruktører startet i klubben som børneelever.

Vi har i de senere år lagt os på max. 100 aktive medlemmer. Det er en bevidst reduktion af vores kapacitet, der i mange år lå på ca. 200 aktive medlemmer.

I forbindelse med coronakrisen 2020 med dens indlysende krav om f.eks. afstand mellem elever vil vi blive nødt til at optage færre medlemmer og elever. Blandt andet af den simple grund at vi ikke kan få mere plads (lokaler) til udvidelse.

 

Læs under Strategier og Mål

Vi træner den stilart inden for ju-jitsu, der betegnes Goshin-Jitsu, som kan ses af det disciplinmærke, der  bæres på giens venstre revers (se billedet til højre). Se under Hvad træner vi?

Goshin-jitsu betyder "selvforsvarskunsten". Du kan læse meget mere om de forskellige discipliner m.v. på denne hjemmeside.  Begrebet "kunst" (her "Jitsu") står for teknik (modsat "do" nemlig "vejen", "en åndelig retning").

Klubben har fra starten haft fokus på at finde en naturlig balance i medlemstal, i tidskrav til ledere og instruktører og faciliteter frem for at tilstræbe vækst. Faciliteter og specielt gode lokaler er et så stort problem, at et ønske om vækst risikerer at undergrave vores egen eksistens og kvaliteten af vores træning og undervisning.

 

Klubben har siden sin begyndelse gennemført træning på mange forskellige skoler i Gentofte kommune, såvel kommunale som private skoler. Tilsvarende er der gennemført kurser, foredrag, opvisninger m.v. i virksomheder og foreninger, ligesom klubbens ledelse har indgået i drøftelser i medierne omkring omfanget og håndteringen af personvolden i samfundet. 


 

Alle henvendelser til klubben: Klik her

Øverst ideogram for

Ju-Jitsu

bottom of page