top of page

Specialkursus for piger 12-15 år

Hvor meget er du villig
til at gøre for at
forebygge overgreb?

Og ved du hvordan?

Dette 15 timers specialkursus drejer sig om,
hvordan du undgår overgreb, og hvordan

du klarer dig, hvis du bliver overfaldet.
 


Kurset henvender sig kun til piger, der har deltaget

eller deltager på klubbens hold for børn eller unge.

Orientering om næste hold kommer på junior- og ungdomshold og bliver sendt til forældrenes e-mailadresse. Kurset kan også gennemføres som et lukket kursus for en gruppe unge piger uden for klubben. Disse kurser er på 25 timer plus informationsaften for forældre.

Selvforsvar starter med at forstå sig selv
og sine omgivelser

Du kan ikke undgå overgreb, hvis du ikke har selvtillid, respekt for dig selv og nøjagtigt ved, hvad du vil finde dig i og især ikke finde dig i fra andre. For hvis du ikke ved det selv, hvordan skal andre så kunne vide det?

Du kan bringe dig selv i dumme og farlige situationer, hvis du ikke tænker over de signaler, du sender med din påklædning og din adfærd.

Dine grænser vil konstant blive overskredet, hvis du lader andre presse dig - og hvis du tror, at kammeratskab og kammeraternes accept er vigtigere end din selvrespekt og sikkerhed.

Vi vil lære dig, hvad du skal gøre for at undgå, at dine grænser bliver overskredet, og hvad du gør, hvis det sker alligevel.

Dine signaler og grænser

Vi vil lære dig at tænke kritisk og signaler, dine egne og andres. Dine signaler vælger du selv. Det er din påklædning, din kropsdekoration, din adfærd, dine holdninger, dine valg. Dine signaler er den måde, du vil have, at andre skal opfatte dig på.

Vi vil lære dig at formulere og sætte dine grænser og lære dig, hvordan du forsvarer dem i forhold til dine omgivelser. Dine grænser er den måde, du vil have, at andre skal behandle dig på.

Orienteringsmøde med elevernes forældre

Det er vigtigt, at dette kursus indgår i de samlede overvejelser, som I har i jeres familie. Derfor afholder vi et orienterings- og dialogmøde med pårørende, før vi afslutter den endelige planlægning af kursets indhold. På selve kursets sidste eftermiddag holder vi en times evaluering af kurset med elever og pårørende. Vores sikkerhed angår ikke kun os selv men også de mennesker, der er tæt på os.

 

Vi lærer dig håndfast selvforsvar

Vi vil lære dig teknikker til at komme ud af de fleste overgreb - og vi vil lære dig at ville bruge dem.
Efterhånden som du kan udføre teknikkerne hurtigt og koncentreret, vil du træne mod mandlige angribere (klubbens assistenter). Du skal træne trygt og sikkert - men du skal samtidig træne realistisk og under pres. Man kan aldrig drømme sig til sikkerhed.

 

Kursusprogram

Fredag behandler vi trusselsbilleder og forbereder dine sikkerhedsstrategier. Du skal tage stilling til nogle hovedårsager til overgreb og typiske trusselsbilleder i din hverdag. Hvis du ikke forstår disse ting, vil du være et nemt offer. Og det vil blive svært for dig at forsvare dig effektivt.

Søndagene bruger vi især til at træne forsvarsteknikker. Du vil lære at arbejde målrettet og hurtigt. Under sikre forhold vil du lære nogle vigtige ting om din egen måde at reagere på under pres. F.eks. ved angreb fra en mandlig angriber (klubbens rutinerede instruktører og instruktørassistenter).


De strategiske og taktiske emner omkring voldsforebyggelse fra fredagen behandles løbende under søndagenes træning.


I pauserne får du desuden lejlighed til at diskutere centrale problemer i din hverdag i forbindelse med overgreb og omgivelsernes reaktioner på dem.

bottom of page